Manja och Nicki skriver om Mitul….

I september hade vi kathakdansösen Dr Mitul Sengupta på besök.

Kathak är en konstnärlig dansform där du kan uttrycka det du vill efter din personlighet. Det finns i princip lika många olika former av kathak som det finns kathakdansare. Tanken är att du lär dig ordentligt av en lärare men sedan utvecklar din egna stil och blir din unika dansare. En av DADAs missioner är att vara en brygga mellan Sverige och Indien och att dansare här får möta dansare från Indien för att inspireras. Vi bad två av våra yngre dansare att skriva en recension av måndagens föreställning 12/9.

 

img_8836Hon började med en vandana till Shiva och hon gjorde Shivas spjut, treudden. Det vi såg och upplevde var att lyssna på pulsen i musiken och säga boles (rytmiska stavelser) innan man dansar. Hon var väldigt bra på att dansa och berätta en historia med sin dans. Hon visade känslor i sitt ansikte och i ögonen. Hon snurrade snabbt och mycket. Hon stampande mycket och snabbt. Allt hon gjorde var väldigt snabbt och hon gjordemånga rörelser samtidigt. Hon gjorde allt på en och samma gångkändis det som. Hon hade en väldigt fin klänning som var vit och röd med lite guld.

 

DADA: – Vad tycker ni om med kathak?

img_8839-1

- Jag tycker om snurrarna i kathak.

-  Jag gillar stamparna väldigt mycket.

 

Missa inte Kulturskolans terminsavslutning 10/12

Kl 13:30

Adress: Mariebergsgatan 34. T-bana: Fridhemsplan

shivamitultikkamitul

Leave a Reply

  

  

  

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>