Inne på tredje veckan…

Hej!

Det har gått snart tre veckor sedan vi kom till Indien. De första dagarna dröp vi av svett och hukade för hettan. Nu är vädret betydligt mildare, men fuktigt. Allt är blött, inget torkar och det mesta möglar. Annars är allt underbart. Bortsett från att Billie har blivit sjuk och går på antibiotika. Det har också varit en intensiv helg då det har varit examen på institutet där vi bor. En massa små barn och stora har dansat, sjungit och spelat inför en jury och om ca sex månader får de sina resultat på fina examensbrev. De kan komma i första, andra eller tredje divisionen och om de är lyckliga få distinction, det sista är det bästa. De som kom och tog examen i sång var mycket duktiga. Alla kunde sina sånger. De accompanjerade sig på harmonium och sjöng med tabla till och kunde alla sina sånger helt utantill! Men även tablaeleverna och danseleverna gjorde bra ifrån sig! Så huset var helt fullt av föräldrar, lärare och närmast sörjande…

Vi tre gästande skandinaver såg på och blev peppade och tar tag i en ny intensiv vecka med inspiration av alla dessa barn som presterade så bra i söndags!

Så här ser den kommande veckan att se ut:

Vi börjar i dag, tisdag med rytmträning med Debasish Mukhjerjee, en fantastisk tablaspelare och underbar pedagog. www.debasishmukherjee.net. I två timmar ska vi stå och stampa och klappa rytmer, den vi jobbar främst med heter teentaal och är en rytm på 16 pulsslag.

Onsdag är det sång och harmonium, med Hasish Chakraborty i tre timmar följt av klasser i tablatrumma med Debasishjee.

Torsdag, fredag och lördag, kathak med  Dr Mitul Sengupta. Det betyder långa bussresor ner till Gariahut. Klasserna är på 60 min men bussresan tur och retur tar två timmar! Veckan avslutas på söndagen med mer rytm och stampträning med Debasishjee och tablaspel. Däremellan ska det övas, repas, yogas och fika.

Stipendiaterna kommer lämna mer personliga redogörelser om sina erfarenheter av denna vecka.

 

DADAs stipendiater har fått det serverat sådant som undertecknad har längtat efter i över tjugo år.

Att få träna med toppartister som både är extremt skickliga artister, men även bra pedagoger och goda människor. De har också blivit tagna till att möta ansvarig personal på ICCR och fått information om hur man kan söka stipendier för vidare studier i Indien. Det är två mycket lyckligt lottade dansöser…

 

/ Veronica

Leave a Reply

  

  

  

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>