Första veckan….

Billie och Julias rapport över sin första vecka i Kolkata.

Under den här veckan har vi kommit igång med samtliga lektioner! Det började med sång och sedan tabla i onsdags följt av kathak torsdag, fredag samt lördag. Idag söndag spelade vi tabla igen och övade sedan själva. Materialet vi fått på lektionerna ska vi ha lärt oss tills nästa tillfälle så här spelas, sjungs och dansas det som hemläxa! Övning ger ju som bekant färdighet och sakta men säkert faller bitarna på plats för det som är nytt för oss. Det gäller att sätta sig in och förstå logiken/systemet så är det helt plötsligt inte lika svårt längre även om det så klart behövs tid och träning innan allt sitter på plats. Första steget är i alla fall taget och vi är på väg i rätt riktning, framåt!

 

Det är fascinerande att få möta våra lärare som besitter en sådan enorm kunskap inom indisk klassisk musik och dans. Debashish Mukherjee, som är en högt rankad proffs-tablaspelare här i Indien, är vår lärare inom tabla men även rytmisk teknik inom kathakens fotarbete. Vi båda kände honom från förr; Julia har studerat tabla med honom och Billie har varit med på dansuppsättningar av Veronika i Stockholm där han har stått för musiken. Hans gästfrihet och tillmötesgående har varit fantastisk och vi känner oss redan som en i familjen. Vår favorit är hans gamla mamma som är en riktig krutgumma i en av de smalaste kroppar. Veronika är också vår kära favvis för hon göder oss med sin hemlagade mat varje dag och det ju är hennes förtjänst att vi är här och får denna chans att djupdyka in i den indiska kulturen!

 

 

 

Leave a Reply

  

  

  

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>